Menu-kaart
Restaurant Geertien

Ingaande 30 oktber 2014

Kies:

Koude voorgerechten
Soepen
Warme voorgerechten
Vegetarische gerechten
Visgerechten
Vleesgerechten
Nagerechten

Print Menukaart


  Kerstmenu's 2014
Klik hier!



  On-Line reserveren
Klik hier!


Koude voorgerechten

  • Geitenkaas 10,00
    Geitenkaas gegratineerd met ahornstroop, geserveerd met bietjes,
    aangemaakt met frambozendressing
  • Carpaccio van ossenhaas 12,50
    Dun gesneden ossenhaas, hierbij huisgemaakte pesto,
    grana padanokaas, kappertjes en pijnboompitten.
  • Gerookte kipfilet 9,50
    Cous-cous salade met gerookte kipfilet
  • Iberico “Bellota” ham 16,00
    Zeer exclusieve Spaanse pata negra ham, het vet van de
    ham is verzadigd met omega-3 vetzuren en smelt op
    uw tong. Geserveerd met een mini-meloencoctail onder een dakje van grapefruitschuim.
  • Zalmwrap 9,50
    Wrap gevuld met gerookte zalm en roomkaas, geserveerd met frisse komkommerparels, aangemaakt met Zwolse mosterd en dille.
  • Vispalet 14,50
    Ouderwets lekkere Hollandse garnaaltjes, gerookte zalm en paling
  • King-crab, langoustine en kreeft 18,50
    Luxe proeverij van Alaska king crab, tartaar van verse langoustine met limoenmayonaise en knoflook-aardappelsalade met kreeft
Top


Soepen

  • Uiensoep 5,00
    Licht gebonden uiensoep, gegratineerd met oude kaas.
  • Ossenstaartbouillon 6,50
    Krachtige bouillon, waarin een scheutje madeira,
    fijn groentengarnituur en ossenstaartvlees.
  • Marokkaanse vissoep 6,50
    Mooie Mediterrane vissoep, waarin
    witvis en garnalen.
Top


"Menu du Chef"

Laat u eens verrassen door de chef en zijn crew.
Zij stellen voor u een Menu samen uit mooie ingrediënten.
Het leuke aan dit menu is dat u nog enkele keuzes heeft, ook u kunt zeggen
waar u niet van houdt.
(NB: daar het een verrassing is, kunt u geen gerechten uitzoeken uit de kaart)

  • "3-gangen Menu"
    Keuze: een voorgericht van vis of vlees, een hoofdgerecht van
    vis, vlees of wild en een nagerecht - 34,50

  • "4-gangen Menu"
    Idem als het 3-gangen menu met soep als tweede gang.
    Tot 20:30 uur te bestellen - 38,50

  • "5-gangen Menu"
    Idem als 4-gangen, nu een warm tussengerecht van vis of vlees als 3e gang. Tot 20.00 uur te bestellen - 44,50

Top


Warme voorgerechten

  • Coquiles Saint Jaques 14,50
    Gebakken Sint Jacobs-mosselen geserveerd met fondue van gestoofde
    tomaat en knoflook.
  • Kalfszwezerik 16,00
    Onze specialiteit van krokant gebakken kalfshartzwezerik, geserveerd
    met gekarameliseerde witlof, hierbij morillesaus.
  • Tempura 15,00
    Langoustine en gamba gefrituurd in tempurabeslag, geserveerd met
    Japanse sesamsaus, wakamé en gemarineerde gember
Top


Vegetarische hoofdgerechten

  • BBQ "Peppers" 17,50
    Gegrilde rode puntpaprika met een vulling van gesmolten brie, hierbij
    cous cous, gekruid met ras el hanout .
  • Truffelpasta 19,50
    Pasta waarin truffel, truffelolie, bieslook en grana padanokaas,
    geserveerd met een paddestoelenloempia.
Top


Hoofdgerechten van vis

  • Verrassing van de visserman 21,00
    Verse visfilet geserveerd met beurre blanc.
  • Snoekbaarsfilet 22,50
    Geserveerd met bieslooksaus en garnaaltjes.
  • Visschotel 23,50
    4 soorten vis, geserveerd met kreeftensaus.
  • Zeetong met gamba’s 25,50
    Kleine zeetong (±250gr.), geserveerd met gamba’s al a’jillo (gepeld)
  • Gegratineerde kreeft 25,50
    Halve kreeft ( volledig voor u schoongemaakt)
    gegratineerd met knoflook, kaas, oesterzwam en peterselie
  • Zeetong à la meunière 33,50
    In roomboter gebakken zeetong (±500gram)
  • Schaaldierenparade 29,50
    Combinatie van king crab, coquilles, gamba en langoustine geserveerd
    met saffraansaus.
Top


Hoofdgerechten van vlees

  • Frenched rack 24,50
    Lamsrack met gepofte knoflook en thijm-jus
  • Tournedos 24,50
    Biefstuk van de haas met saus van rode wijn en geconfijte sjalotjes.
  • Ossenhaas 23,50
    Ossenhaasmedaillons met romige morillesaus.
  • Varkenshaas 19,50
    Geserveerd met gebakken champignons en uiensaus.
  • Wild zwijn- en hertenrugfilet 22,50
    Geserveerd met pruimensaus.
  • Black Angus rib-eye (USA) 27,50
    Fijn dooraderd vlees, met een oogje vet van het Aberdeen-Angus rund
    (corngrained), geserveerd met bearnaisesaus en frites (±300 gram).
Top


Nagerechten

  • Tip: dessertwijn per glas te bestellen:

    Glas Muscato Giallo 4,50
    Glas Heaven on Earth 4,50
  • Notendessert 8,50
    Combi van pistacheijs, marsalaparfait en frangelicosabayon, geserveerd
    met een amandelkoekje.
  • "Coupe Geertien" 7,50
    Vanille roomijs met huisgemaakte boerenjongens,
    bereid naar "Geertiens" recept.
  • Chocoladesensatie 9,00
    Tira misu
    Mousse van witte chocolade .
    After eightparfait.
  • Soepje van Elstar-appeltjes7,50
    Geserveerd met kaneelijs en kaneelkrokantje
  • Warme kersen8,50
    Geserveerd met een flensje gevuld met kersen-amarenenijs
  • Grand dessert 10,00 p.p.
    Royaal dessert voor minimaal 2 personen
  • Kaasplankje 9,50
    Old Amsterdam, blue de Wolvega, port salut en brie.
    Eventueel geserveerd met een glas late bottled vintaged port. 4,50

Zie ook bij Geertien:   Amuses (klik hier)


Top

Naar:   |    Begin   |   Suggesties   |   Buffetten  |    of   Top   of

On-Line reserveren



Wilt U dit overzicht printen?   Ja



Prijzen zijn per persoon en wijzigingen voorbehouden

updated 30-10-2014


© Deze pagina is een onderdeel van 'Hotel Geertien-website'



 Omlaagomhoog