Menu-kaart
Restaurant Geertien

Ingaande 3 october 2013

Kies:

Koude voorgerechten
Soepen
Warme voorgerechten
Vegetarische gerechten
Visgerechten
Vleesgerechten
Nagerechten

Print Menukaart

On-Line reserveren


Koude voorgerechten

  • Carpaccio van ossenhaas 12,50
    Dun gesneden ossenhaas, hierbij huisgemaakte pesto, grana padanokaas, kappertjes en pijnboompitten
  • Iberico "Bellota" ham 16,00
    Zeer exclusieve Spaanse Pata Negra ham, het vet van de ham is verzadigd met Omega-3 vetzuren en smelt op Uw tong.
    Geserveerd met een broodje, waarop chorizo en manchegokaas.
  • Vispalet 13,50
    Heerlijke gerookte paling en zalm, hierbij een mini-cocktail van Hollandse garnaaltjes
  • Gemarineerde zalm 11,50
    Heerlijke gemarineerde zalm, geserveerd met venkelsalade
  • “Kleintje Geertien” 13,00
    Verrassend voorgerecht met luxe minigerechtjes
  • Vegetarisch palet 10,00
    Gegratineerd geitenkaasje met in frambozenazijn gemarineerde rode biet en een lauwwarme salade met paddestoelen
Top


Soepen

  • Krachtige wildbouillon 6,00
    Geserveerd met paddestoelen en tuinkruiden
  • Uiensoep 5,00
    Licht gebonden uiensoep gegratineerd met oude kaas
  • Kreeftensoep 7,50
    Heerlijk schuimig, geserveerd met Hollandse garnaaltjes
Top


"Menu du Chef"

Laat u eens verrassen door de chef en zijn crew.
Zij stellen voor u een Menu samen uit mooie ingrediënten.
Het leuke aan dit menu is dat u nog enkele keuzes heeft, ook u kunt zeggen waar u niet van houdt.
(NB: daar het een verrassing is, kunt u geen gerechten uitzoeken uit de kaart)

  • "3-gangen Menu"
    Keuze: een voorgericht van vis of vlees, een hoofdgerecht van
    vis, vlees of wild en een nagerecht - 34,50

  • "4-gangen Menu"
    Idem als het 3-gangen menu met soep als tweede gang.
    Tot 20:30 uur te bestellen - 38,50

  • "5-gangen Menu"
    Idem als 4-gangen, nu een warm tussengerecht van vis of vlees als 3e gang. Tot 20.00 uur te bestellen - 44,50

Top


Warme voorgerechten

  • Coquiles Saint Jaques 13,50
    Gebakken Sint Jacobs-mosselen op een bedje van pasta al ajillo (knoflook, pepers en peterselie)
  • Kalfszwezerik 15,00
    Onze specialiteit van krokant gebakken kalfshartzwezerik, geserveerd met gekarameliseerde witlof, hierbij morillesaus
  • Paddenstoelen 10,00
    Komkommercarpaccio met lauwwarme salade, aangemaakt met notenvinaigrette, waarop gebakken paddestoelen afgeblust met cognac, hierbij knoflookbrood
  • Gamba's 10,00
    Gebakken gamba's (de schil is ingesneden, dus makkelijk eetbaar), geserveerd met knoflooksaus
Top


Vegetarische hoofdgerechten

  • Zuurkoolstampotje 16,50
    Gegratineerd met oude kaas, geserveerd met tempura van ananas en een kaassaus met tuinkruiden
  • Truffelspaghetti 19,50
    Spaghetti waarin truffel, truffelolie, bieslook en grana padano, geserveerd met een paddestoelenloempia
Top


Hoofdgerechten van vis

  • Verse vis van de dag 21,50
    Wat de zee te bieden heeft, geserveerd met een romige beure blanc
  • Visschotel 23,50
    4 soorten vis geserveerd met kreeftensaus
  • Zeetong met gamba 25,50
    Kleine zeetong (±250gram) geserveerd met gamba's al ajillo (knoflook, pepers en peterselie)
  • Gegratineerde kreeft 22,50
    Halve kreeft (volledig voor U schoongemaakt) gegratineerd met knoflook, kaas, oesterzwam, garnalen en peterselie
  • Zeetong ŕ la meuničre 33,50
    Heerlijk in roomboter gebakken zeetong (±500 gram).
Top


Hoofdgerechten van vlees, gevogelte en wild

  • T-bonesteak (±500 gram) 31,50
    Ierse T-bonesteak uit het middenstuk van het rib, geserveerd met gebakken champignons en kruidenboter
  • Duo van tamme eendenborst met zwezerik 27,50
    Tamme eendenborstfilet, geserveerd met knapperig gebakken zwezerik, hierbij portsaus
  • Tournedos 24,50
    Biefstuk van de haas met jus van cabernet-sauvignonazijn, hierbij gepofte knoflook
  • Ossenhaas "Manilla" 22,50
    Geserveerd met een pittige saus, waarin o.a. pinda's
  • Gevulde varkenshaas 19,00
    Varkenshaas gevuld met pittig rundergehakt, geserveerd met tomaten-knoflooksaus
  • Kipfilet al ajillo 17,50
    Gebakken kipfilet met knoflook en Spaanse pepers, hierbij guacomole
  • Wildzwijnshaas medaillons 21,50
    Geserveerd met vossenbessensaus
  • Hertenrugfilet 24,00
    Het haasje van het hert, superzacht vlees, geserveerd met rozemarijnsaus
Top


Nagerechten

  • Tip: dessertwijn per glas te bestellen

    Glas Muscato Giallo 4,50
    Glas Heaven on Earth 4,50
  • "Coupe Geertien" 7,50
    Vanille roomijs met huisgemaakte boerenjongens,
    bereid naar "Geertiens" recept
  • Torentje van kletskoppen 7,50
    3 soorten sorbetijs geserveerd met pinda en frambozenkletskop, omringd met vruchtensaus
  • Blokzijls Trots 8,50
    Heerlijke mousse van Blokzieliger brok, hierbij cheesecake van Weerribbenyogurt
    met een bodem van …….. ja Blokzieliger brok.
    In Weerribbenhoning gecaramelliseerde Elstarappel uit de Polder, afgeblust met Calvados
  • Chocoladesensatie 9,00
    Hemelse modder (à la minute gebakken chocolade taartje)
    Parfait van witte chocolade waarin Grand Marnier, hierbij gemarineerd citrus.
    Mousse van chocolade en espressokoffie, hierbij een kletskop
  • Rum sensation 8,50
    Gebakken ananas met rietsuiker en bruine rum, Crème brulee met rumrozijntjes en sabayon van rum en malibu
  • Kaasplankje 9,50
    Rouveen oud, blue de Wolvega, chaumes en brie, geserveerd met dadelsalsa.
    Eventueel geserveerd met een glas late bottled vintaged port 4,50

Nieuw bij Geertien:   Amuses (klik hier)


Top

Naar:   |    Begin   |   Suggesties   |   Buffetten  |    of   Top   of

On-Line reserveren




Wilt U dit overzicht printen?   Ja



Prijzen zijn per persoon en wijzigingen voorbehouden

updated 28-01-2014



© Deze pagina is een onderdeel van 'Hotel Geertien-website'



 Omlaagomhoog