Menu-kaart
Restaurant Geertien

Ingaande 24 April 2014

Kies:

Koude voorgerechten
Soepen
Warme voorgerechten
Vegetarische gerechten
Visgerechten
Vleesgerechten
Nagerechten

Print Menukaart

On-Line reserveren


Koude voorgerechten

  • Geitenkaas 10,00
    Geitenkaas gegratineerd met honing en tijm,
    geserveerd met rucola salade en radijsjes,
    aangemaakt met cabernet sauvignonazijn en olijfolie.
  • Carpaccio van ossenhaas 12,50
    Dun gesneden ossenhaas, hierbij huisgemaakte pesto,
    grana padanokaas, kappertjes en pijnboompitten.
  • Iberico “Bellota” ham 16,00
    Zeer exclusieve Spaanse pata negra ham, het vet van de
    ham is verzadigd met omega-3 vetzuren en smelt op
    uw tong. Geserveerd met asperges en bieslooksaus.
  • Kreeftensalade 19,50
    Lauwwarme salade met halve kreeft (volledig voor u
    schoongemaakt), aangemaakt met frisse limoncello-vinaigrette.
  • Zalmtartaar10,50
    Tartaar van verse zalm, hierbij een kwarteleitje,
    omringd met saus van Zwolse mosterd.
  • Gerookte paling 13,50
    Heerlijk gerookte “Volendamse” paling van rokerij “Fuikie”,
    geserveerd met een frisse salade van aardappel, ui, doperwtjes
    en tuinkruiden.
Top


Soepen

  • Uiensoep 5,00
    Licht gebonden uiensoep gegratineerd met oude kaas.
  • Ossenstaartbouillon 6,50
    Krachtige bouillon, waarin een scheutje madeira,
    fijn groentengarnituur en ossenstaartvlees.
  • Marokkaanse vissoep 6,50
    Mooie Mediterrane vissoep, waarin
    witvis en garnalen.
Top


"Menu du Chef"

Laat u eens verrassen door de chef en zijn crew.
Zij stellen voor u een Menu samen uit mooie ingrediënten.
Het leuke aan dit menu is dat u nog enkele keuzes heeft, ook u kunt zeggen waar u niet van houdt.
(NB: daar het een verrassing is, kunt u geen gerechten uitzoeken uit de kaart)

  • "3-gangen Menu"
    Keuze: een voorgericht van vis of vlees, een hoofdgerecht van
    vis, vlees of wild en een nagerecht - 34,50

  • "4-gangen Menu"
    Idem als het 3-gangen menu met soep als tweede gang.
    Tot 20:30 uur te bestellen - 38,50

  • "5-gangen Menu"
    Idem als 4-gangen, nu een warm tussengerecht van vis of vlees als 3e gang. Tot 20.00 uur te bestellen - 44,50

Top


Warme voorgerechten

  • Coquiles Saint Jaques 14,50
    Gebakken Sint Jacobs-mosselen, geserveerd met venkel-pernodsaus
    en een roosje van Vechtdalham en gemarineerde venkel.
  • Kalfszwezerik 15,00
    Onze specialiteit van krokant gebakken kalfshartzwezerik, geserveerd met gekarameliseerde witlof, hierbij morillesaus.
  • Gamba’s 11,50
    Gebakken gambas’s al a’jillo (gepeld)
    (olijfolie met knoflook, spaanse pepers en peterselie)
    Geserveerd met een knoflookbroodje.
Top


Vegetarische hoofdgerechten

  • Vegetarische lasagna16,50
    Vegetarische lasagna, geserveerd met een verrassende pizzapunt.
  • Truffelpasta 19,50
    Pasta waarin truffel, truffelolie, bieslook en grana padanokaas,
    geserveerd met een paddestoelenloempia.
Top


Hoofdgerechten van vis

  • Visschotel 23,50
    4 soorten vis geserveerd met kreeftensaus.
  • Snoekbaarsfilet 22,50
    Geserveerd met saus van garnalen.
  • Zeetong met gamba’s 24,50
    Kleine zeetong (±250gr.), geserveerd met gamba’s al a’jillo (gepeld)
  • Gegratineerde kreeft 24,50
    Halve kreeft ( volledig voor u schoongemaakt)
    gegratineerd met knoflook, kaas, oesterzwam en peterselie
  • Zeetong à la meunière 33,50
    In roomboter gebakken zeetong (±500gram)
  • Baby tarbot 27,50
    Geserveerd met frisse antiboise.
    In zijn geheel in het vel gebakken,
    hierdoor blijft het visvlees heerlijk sappig.
  • Tonijn 24,00
    Lauwwarme tonijn-sesamsteak, hierbij frisse salade aangemaakt
    met wakame-sojavinaigrette. Geserveerd met een mini-tonijnburger,
    waartussen wasabi-mayonaise.
Top


Hoofdgerechten van vlees, gevogelte en wild

  • Parelhoenfilet 21,50
    Gegrilde parelhoenfilet (als kip, maar smaakvoller), gegratineerd met
    mozzarella, hierbij balsamicosaus.
  • Frenched rack 24,50
    Lamsrack met jus van gegrilde groenten.
  • Tournedos 24,50
    Biefstuk van de haas met saus van rode wijn
    en geconfijte sjalotjes.
  • Ossenhaas 23,50
    Ossenhaasmedaillons met romige morillesaus.
  • Varkenshaas 19,50
    Omwikkeld met katenspek, hierbij saus van Zwolse mosterd.
  • Biefstukjes van Weerribben-ree 24,00
    Geserveerd met reestoof en jus waarin cabernet sauvignonazijn.
  • Black Angus rib-eye (USA) 29,50
    Fijn dooraderd vlees met een vetrand van het Noord-Amerikaanse
    Black Angus rund (corngrained), geserveerd met saus van Armagnac,
    Zwolse mosterd en groene peper (±300 gram).
Top


Nagerechten

  • Tip: dessertwijn per glas te bestellen:

    Glas Muscato Giallo 4,50
    Glas Heaven on Earth 4,50
  • "Coupe Geertien" 7,50
    Vanille roomijs met huisgemaakte boerenjongens,
    bereid naar "Geertiens" recept.
  • Blokzijls Trots 8,50
    Heerlijke mousse van Blokzieliger brok, hierbij cheesecake van Weerribbenyogurt
    met een bodem van …….. ja Blokzieliger brok.
    Spiesje van polderaardbeien.
  • Chocoladesensatie 9,00
    Tira misu
    Mousse van witte chocolade .
    After eightparfait.
  • Citrusvruchtensalade 8,00
    Geserveerd met limoncellosabayon en fris limoenijs.
  • Kaasplankje 9,50
    Old Amsterdam, blue de Wolvega, port salut en brie.
    Eventueel geserveerd met een glas late bottled vintaged port. 4,50

Nieuw bij Geertien:   Amuses (klik hier)


Top

Naar:   |    Begin   |   Suggesties   |   Buffetten  |    of   Top   of

On-Line reserveren



Wilt U dit overzicht printen?   Ja



Prijzen zijn per persoon en wijzigingen voorbehouden

updated 24-04-2014


© Deze pagina is een onderdeel van 'Hotel Geertien-website'



 Omlaagomhoog